Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Male huset ?

12 år til neste gang?

Har du noen gang vært med på å male et hus, så vet du at det er et stort arbeid som krever mye tid og krefter. Tenk om du kunne vente 10 - 12 år til neste gang?

Hvis du bruker en ordinær oljemaling når du maler huset ditt, må du regne med å gjøre arbeidet på nytt igjen etter bare 4-5 år. Det kan det imidlertid bli en slutt på. Flere store malingsprodusenter introduserer i vår en ny type maling som kan holde på fargen og glansen i opp til 12 år.

Spar penger

Produktet er i og for seg ikke nytt, men produsentene har vært litt tilbakeholdne med å introdusere det på markedet, siden denne malingen er forholdsvis dyr.

Et tiliters malingsspann kan være 20-50 % dyrere, sammenlignet med vanlig oljemaling.

Men hvis du tar i betraktning at du kan vente tre ganger så lenge med å male huset på nytt, vil det helt klart være lønnsomt på lengre sikt, sier Kris Nilsen hos Beckers. Ofte er det malerarbeidet i tid og penger som koster mest – og ikke selve malingen.

Hvis du er blant dem som synes at lykken er et tiliters malingsspann til 298 kr, så blir i hvert fall ikke lykken langvarig, sier Nilsen. Han er overbevist om at denne typen maling vil dominere markedet, i tiden fremover.

bildeTøft klima trenger tøff maling

Det tøffe klimaet i Norge sliter hardt på utendørsmalingen. Snø og regn, så vel som sterk sol og varme, bryter ned all maling og overflatebehandling. Spesielt sterke farger, som rødt og blått, vil falme fort på grunn av endringene i været.

Den nye oljemalingen er derimot utviklet spesielt med tanke på ekstreme klimaskiftninger, sier Nilsen, og vil holde seg pen mye lengre enn ordinære malinger.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn