Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Fargevalg

Huset, ditt ansikt utad.

«Ditt hus er naboens blikkfang», sier et gammelt ordtak. I det ligger det mye sannhet. Huset ditt er en del av en helhet. Derfor bør det passe inn i omgivelsene.

bilde

Velg den rette fremgansmåten før du velger farge

Ta med deg fargekartet og gå litt på avstand før du bestemmer deg for hvilken farge du vil ha på huset ditt. Det kan være lurt å se hele nabolaget under ett. Legg merke til nyansene. Er de lyse eller varme og dype? Fargen på omgivelsene er en god retningsgiver når du skal bestemme hvor lyst eller mørkt huset skal være.

Fargenes nyanser

Nyanser avgjør hvor mørk eller lys en fargetone er. Fargetonen er betegnelsen vi bruker for å beskrive om en farge er gul, blå, rød eller grønn. Lyse nyanser kan enten være gulaktig, rødaktig eller grønnaktig, for å nevne noen muligheter. For å gjøre det enklere for deg å velge farge, har vi delt fargebrosjyren inn i 4 nyanseområder. Vær oppmerksom på at lyse toner gir en stor kontrast til f.eks. jordfarger. Et annet fenomen er at lyse hus virker større en mørke. Da er kanskje mellomtoner alternativet

I våre utendørs fargekart er det utfallende fargeprøver som gjør det mulig å gjøre en direkte sammenligning.

Fargen blir annerledes på veggen

Den lille fargeprøven på kartet vil gi deg en annen opplevelse på veggen. Fargen «vokser» med størrelsen. Den blir sterkere og lysere på veggen. Et godt tips er å male en liten bit av veggen før du tar den endelige beslutningen. Husk at du skal leve med dette valget i mange år.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn